Vejen til varige job gennem kompetenceløft

Vejen til varige job gennem kompetenceløft

Vejen til varige job

Begyndelsen på Nordjyllands største kompetenceløft

Nyt nordjysk projekt støttet af Den Europæiske Socialfond skal hjælpe 1.150 voksne ufaglærte nordjyder med at blive faglærte. Projektet hedder ’Vejen til varige job gennem kompetenceløft’ og kommer til at køre i hele Nordjylland frem til udgangen af 2018.

Parterne bag projektet

Projektet et tilrettelagt og gennemføres i regi af de to nordjyske VEU-center Aalborg/Himmerland og VEU-center Nord, der omfatter alle regionens erhvervsskoler, VUC-centre samt en private AMU-udbyder. Derudover medvirker Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, de nordjyske kommuner samt erhvervsservicekontorer. AMU Nordjylland er projektansvarlig.

Baggrund for projektet

Ifølge prognoserne vil der i de kommende år blive alvorlig mangel på faglærte i Nordjylland. Allerede nu har en del virksomheder inden for både industrien, byggeriet og servicebranchen problemer med at finde den faglærte arbejdskraft, som de har brug for – og det er med til at forringe virksomhedernes vækstmuligheder.

Mens der er hårdt brugt flere faglærte, så forsvinder de ufaglærte jobs i Nordjylland. Mange ufaglærte oplever, at det er blevet meget sværere at finde et arbejde, fordi de ikke har en uddannelse.

- Målet med projektet er både at hjælpe virksomhederne med at finde kvalificeret arbejdskraft og hjælpe de ufaglærte med at blive faglærte. Der er ingen tvivl om, at de 1.150 ufaglærte nordjyder, som bliver faglærte i løbet af projektet, får langt lettere ved at klare sig på arbejdsmarkedet, siger projektleder Dorte Kronborg.

Projektets målgruppe

Målgruppen for projektet er voksne ufaglærte mellem 25 og 59 år. Både ufaglærte i arbejde og ufaglærte ledige med erhvervserfaring kan komme med. Alle deltagere får i projektet hjælp og støtte fra start til slut. Inden de begynder på uddannelsen får de først lavet en grundig kortlægning af deres kompetencer for at finde ud af, hvor meget uddannelsen kan forkortes. Herefter bliver der skræddersyet et særligt uddannelsesforløb til hver enkelt deltager.

- Nogle ufaglærte har så meget erhvervserfaring, at de kan blive faglærte på få uger eller måneder, siger Dorte Kronborg.

>> Se udsendelsen i TV2 Nord 

>> Læs artiklen på dr.dk

 

Læs mere om projektet 

>> Klik ind på varigejob.nu

>> Giv et like på Facebook

 

VEU logo Nord         VEU logo Aalborg/Himmerland
Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 96 33 22 11

Mandag til torsdag 07:45 - 15:20
Fredag  07:45 - 15:00

AMU Nordjylland, Aalborg
Sofievej 61,
9000 Aalborg
aalborg@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 22 11

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen
Sandmosevej 486
9460 Brovst
sandmosen@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 26 26