VUC&hf Nordjylland og AMU Nordjylland indgår samarbejde

9. Oct 2018

VUC og AMU Nordjylland samarbejde

VUC&hf Nordjylland og AMU Nordjylland vil styrke indsatsen for erhvervsrettet og almen kompetenceudvikling til voksne ufaglærte og faglærte beskæftigede og ledige i Nordjylland, herunder også tosprogede.  

VUC&hf Nordjylland og AMU Nordjylland har i dag indgået en toårig samarbejdsaftale, der bl.a. skal sikre jobudvikling og varig beskæftigelse i Nordjylland. Aftalen blev underskrevet af rektor for VUC&hf Nordjylland Lene Yding og direktør for AMU Nordjylland Peter Thomsen.

”I Nordjylland udgør de kortuddannede en tredjedel af arbejdsstyrken og kun en fjerdedel har grundskolen som højest opnåede uddannelsesbaggrund. Der ligge således fortsat en opgave i at kortlægge og bygge videre på målgruppens realkompetencer samt at sikre de nødvendige uddannelsesforløb. Derfor vil vi i samarbejde med AMU Nordjylland lave kombinerede uddannelsesforløb, som kobler et løft af medarbejdernes basale færdigheder inden for fx dansk og IT med en faglig uddannelse inden for fx IT-værktøjer i byggebranchen ” udtaler rektor Lene Yding.  

Et løft af de almene kompetencer skal således sikre, at målgruppen får et større udbytte af de faglige dele af opkvalificering.

”Både VUC og AMU ser almen VEU og erhvervsrette VEU som to sider af samme sag. Vi vil sikre, at arbejdsstyrken i Nordjylland stadig har de rette kvalifikationer i forhold til arbejdsmarkedet,” siger direktør for AMU Nordjylland, Peter Thomsen og fortsætter:

”Begge institutioner har stor erfaring og ekspertise inden for hver vores område. Dem ønsker vi at bringe i spil, så det kommer Nordjyllands virksomheder og medarbejdere til gode,” udtaler han.  

Udviklingen på arbejdsmarkedet har tendens til at medføre udstødning på arbejdspladsen, hvilket slår stærkest igennem for de ufaglærte, som dette samarbejde især har fokus på. En tendens som de to institutioner ønsker at imødekomme ved lave skræddersyede uddannelsesforløb.

”Med samarbejdet håber vi at skabe fornyet fokus på samspillet mellem almen og erhvervsrettet kompetenceudvikling. Og vi håber, at vi kan være med til at modvirke de nordjyskes virksomheders fremtidige mangel på kvalificeret arbejdskraft” siger rektor for VUC&hf Nordjylland Lene Yding.

Se video-udgaver med forklaring om det nye samarbejde:

Lang version: https://www.youtube.com/watch?v=kc8oUaqlrNQ
Kort version: https://www.youtube.com/watch?v=ixhfSr7PfB0

For yderlig information

Kontakt:
Lene Yding, rektor VUC&hf Nordjylland
lyp@vucnordjylland.dk
Tlf. 99 300 101

Peter Thomsen, direktør AMU Nordjylland
ptho@amunordjylland.dk
Tlf. 96 33 22 26

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 96 33 22 11

Mandag til torsdag 07:45 - 15:20
Fredag  07:45 - 15:00

AMU Nordjylland, Aalborg
Sofievej 61,
9000 Aalborg
aalborg@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 22 11

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen
Sandmosevej 486
9460 Brovst
sandmosen@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 26 26