Unge godschauffører får nu garanti for læreplads

2. Feb 2018

Godt nyt til alle nuværende og kommende unge godschaufførelever - de er nemlig garanteret en læreplads! Tiltaget er virksomhedernes forsøg på at afhjælpe den massive mangel på chauffører inden for godstransport. 

 

DI og 3F anslog i 2016, at der manglede 2500 godschauffører på de danske veje - og at dette tal potentielt ville blive tredoblet inden for ganske få år. Dette skyldes især den øgede vækst efter krisens ophør og den stigende alder blandt de nuværende chaufførere. Derudover uddannes for få godschaufførelever til at følge med branchens stadig større krav til medarbejderens kvalifikationer.

Det bliver der nu gjort noget ved!

ATL - Transportens Arbejdsgivere - indfører et nyt initiativ, som skal være med til at tiltrække flere potentielle chauffører. De ser det som et nødvendigt skridt for at sikre fremtidens godstransport. ATL er en forening for vognmands-, transport- og logistikvirksomheder i Danmark og er derfor et udtryk for arbejdsgivernes direkte indsats for at skaffe flere chauffører.

Nordjyske Stifttidende bragte tirsdag d. 30. januar den gode nyhed om lærepladsgaranti. Her udtaler vores Udannelses- og markedschef, Morten Dam, at det er et vigtigt skridt, at arbejdsgiverne nu tager et større ansvar.

>> Læs deres artikel her

 

Landsdækkende garanti for unge chauffører

ATL vil etablere et beredskab, som kan hjælpe eleven med at skabe forbindelse til virksomhederne. I første omgang kontaktes ATL's 327 medlemmer, som er godkendt til at tage lærlinge ind. Men ATL ønsker også at samarbejde med Danmarks anden arbejdsgiverforening, DTL-A, så lærepladsgarantien kommer til at omfatte alle organiserede vognmandsvirksomheder i Danmark. På den måde er der en endnu større kreds af virksomheder, som kan hjælpe med at finde en læreplads til eleven.

Garantien træder i kraft, hvis den unge elev opfylder følgende krav:

  • Har bestået første del af grunduddannelsen til chauffør
  • Selv har søgt aktivt efter en læreplads, men ikke har fundet en læreplads en måned før praktikperioden
  • Er motiveret til at blive godschauffør og derfor parat til at flytte sig for at få et arbejde

 

Bliv uddannet godschauffør hos AMU Nordjylland

Som faglært godschauffør kan du udføre mange former for godstransport - det gælder eksempelvis:

  • Distributionskørsel
  • Fragtmandskørsel
  • Eksportkørsel
  • Kørsel med containere

Igennem uddannelsen lærer du at arbejde med godstransport på en måde, så både materiel og øvrige trafikanter er i sikkerhed. Du bliver undervist i, hvordan du kan tage hensyn til arbejdsmiljøet, og hvordan du sikrer en energi- og miljørigtig kørsel. Under uddannelsen lærer du desuden at foretage almindelig vedligeholdelse og udbedre mindre driftsfejl.

>> Se vores film om jobbet som godschauffør

>> Læs mere om uddannelsen

 

Er du jobsøgende? Prøv at køre lastbil d. 16. marts!

På Køreteknisk Anlæg i Nørresundby kan du prøve kræfter med jobbet som lastbilchauffør og meget andet. Jobcenter Aalborg og 3F er medarrangører, og vil være til stede på dagen for at hjælpe med spørgsmål om mulighederne for uddannelse. Du kan også få en snak med transport- og logistikvirksomheder, som mangler arbejdskraft.

Eventen finder sted:

Fredag den 16. marts 2017 kl. 9.00 – 12.00
Køreteknisk anlæg, Lufthavnsvej 32, 9400 Nørresundby

Vi glæder os til at se dig!

>> Læs invitationen her

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 96 33 22 11

Mandag til torsdag 07:45 - 15:20
Fredag  07:45 - 15:00

AMU Nordjylland, Aalborg
Sofievej 61,
9000 Aalborg
aalborg@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 22 11

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen
Sandmosevej 486
9460 Brovst
sandmosen@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 26 26