EGU
Zwanet Smeenge

Zwanet Smeenge

For Zwanet Smeenge er det vigtigt ikke at gå på kompromis med sine drømme. Selvom vejen ikke har været direkte, har hun aldrig mistet drømmen om at blive bager.

Startskuddet til Zwanets uddannelsesrejse lød, da hun startede som EGU-elev hos AMU Nordjylland. For Zwanet var EGU-forløbet et naturligt sted at begynde, og det har givet hende hele det fundament, som hun i dag har bygget sin videre uddannelse op omkring.

Efter EGU kom hun i lære som smørebrødsjomfru i en smørebrødsforretning. Det gav hende lyst til at videreuddanne sig inden for feltet, og da hun blev tilbudt en læreplads hos Papegøjehaven i Aalborg, slog hun til. Efter uddannelsen blev Zwanet tilbudt en fastansættelse hos Papegøjehaven, men drømmen om at blive bager lokkede stadig. Hun takkede derfor nej og snakkede i stedet med den lokale bager om mulighederne for at komme i lære hos dem. Den 20. august 2013 startede hun som elev i bageriet.

Zwanet ser det som en stor fordel, at hun både har en uddannelse som smørrebrødsjomfru og snart også som bager. Det giver hende flere muligheder ift. at søge job, og samtidig har hun også en drøm om at kunne kombinere de to fag og eventuelt åbne sin egen forretning.

 Zwanet Smeenge

Kontakt os

ÅBNINGSTIDER OG ADRESSE

Telefontid 96 33 22 11

Mandag til torsdag 07:45 - 15:20
Fredag  07:45 - 15:00

AMU Nordjylland, Aalborg
Sofievej 61,
9000 Aalborg
aalborg@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 22 11

AMU Nordjylland, Sandmoseskolen
Sandmosevej 486
9460 Brovst
sandmosen@amunordjylland.dk
Tlf.: 96 33 26 26